The Piano is a world class facility for music and the arts in Canterbury, New Zealand. The facility promotes and empowers participation in the arts by providing fit-for-purpose facilities for performances, tuition, creativity, collaboration and connection.

The venue is a fine example of a stunning space complemented by carefully considered materials, lighting & control. With a variety of scenes allowing DALI dimming to just 0.1%, the result is an integrated theatre experience where the audience feels a change, rather than sees it.

Products used and placement include Alpha Gyro LED111 mounted in ceiling acoustic panels, Energyline mounted as backlights in acoustic wall panels and controls by Energylight.

Location

Christchurch

Completed

August 2016

Products used

Alpha Gyro LED111
Energyline
Energylight controls

Architect

Wilkie + Bruce

Engineer

Cosgroves

Electrician

Melray Electrical

contact cta strip lights v2
Do you have a unique project? Get in touch